Friday, February 10, 2012

Yes, I'm Different

Banyak orang kate bile kite berduit ni kite boleh beli ape sahaje. And bile kite berbuat bende sebalik nya orng kate kite kedekut? Kedekut atau tak bergantung pd tuan punya duit lah kan. If kite kate nak jimat pon orang kate kite ni 'lokek duit'. Ade sesetangah orang tu sampai tensyen² tengok orang yg ade duit nih tak shopping. What a life! I'm really grateful lah xdikurniakan nafsu shopping membuak-buak, dpt lg for now beza ape keperluan ape kehendak. Alhamdulillah :) Tapi kekadang ade jugak creatures yg mempersoalkan pilihan ni...dikatekan kedekut jugak...addui. So, ape takrif PEMURAH bg kau hah?

Ade jugak yg pernah kate...'ala, duit tu bukan bawak ke kubur pon!' ,ahai pandai pulak die berceramah disitu...tank u lah. *I'm positive*. Ye cik puan datuk datin mak abah nek tuk! I know, i know... Enaf said, kaya pon salah xde duit pon salah... n when kite blanje byk² kite dikire pemurah? Eh? Well, i'm not... Seseorang tuh mestilah ade tujuan kan y kite ade duit but xbeli lebih lebih...then y bother haaa? haaa?

So,penutup hari ni, maybe jd kaye ni 1 ujian Allah. Allah nk tgk sejauh mane kite handle tomahan org sekeliling, take it or not take it...1 lagi, adekah kite bersyukur dengan pemberian-Nya? Itu yg penting...Hubungan dgn Pencipta kene jage, hubungan sesama manusia pon tak boleh dilupe..! But with these type of 'ala, duit tu bukan bawak ke kubur pon' people...i can't say anything lah just ...my life, my money, my so watever! oke!

Ekceli dpt idea nk tulis nih lps bace artikel nih. Harap dpt lah beri jawapan kenape ad org mcm aku kt dunia nih..http://www.iluvislam.com/gaya-hidup/kewangan/4208-5-punca-masalah-kewangan-yang-membelenggu-diri.html

No comments:

Post a Comment