Tuesday, January 11, 2011

Missed.

Bak lagu Ella,
*Hati ini, hancur dan luluh kerana I MISSED MY FLIGHT TO IRELAND!* :(
Hope can really make it this time. Rugi duit tauke. Naseb baek la murah je tiket tu. NO MOOD AT ALL!!!!


Monday, January 10, 2011

Hit The Second One!

My second vacation will begin tomorrow morning...

Hello Ireland! Yeay!

Saturday, January 8, 2011

List.

  1. Chelsea
  2. Windsor Castle
  3. Sea Life Aquarium
  4. Take photo at London Eye
  5. River Cruise
  6. Ripley's Believe It or Not Museum
Check later! Yeay!

Sunday, January 2, 2011

A Little Update

Hai.

Since tauke sampai kat London ni rase nye x update lagi kan. So, here's a little update from me.So far, stay in London ni, x lah berjalan sangat pon...haha. Central London tu dah redah just 3/4 kali dah. Mak oi, ramai gile nak mampos org (Pandai nye i pilih mase). First sampai sini pegi ...
Winter Wonderland.

Bende ni ta naek.

Haunted House.

Seram sejuk after naek bende pusing-pusing...bahaha
Santa Land, Yeay!

Oh, Abang Army Plastik.
Dare to Try??
Menarik.
Tauke maen bende tembak-tembak (ntah hape name die) -yg if berjaya tembak dapat teddy bear besar - tapi ta dapat-dapat pon...bahahaha! And then naek bende pusing-puisng, sumpah gayat! Tapi if ade chance nk naek lagi. Ehehe. Then, tauke berkesempatan pergi visit Ratu Elizabeth. Sepupu je ngan tauke. Haha. (Tipu semata-mata) Tak lah, pergi Burkingham Palace. Ratu nye in my dream je. Hee :P Cantek tempat tu. Baru je pergi pagi tadi, but ta sempat jumpe abang-abang askar hensem yg pakai topi panjang hitam and baju uniform merah and telepas nk tgk diorang marching(betol ke eja ni?). (Ye la bangun lambat, sape nak tggu ko, cik oi!) Tapi...tapi...dapat tgk la jugak yg duk berdiri kat pintu palace tu. Huhu. I got chance to go to London Bridge jugak. Macam lego bridge tu. Hehe, Kelakar kan?? Apter dat, jalan-jalan kat Lake. Tauke excited tgk itik putih, dove, and macam-macam burung kt Lake tu. At first, itik tu i tot Swan Lake la konon. Rupe nye sekadar itik! Nak tgk swan kene pegi tempat laen. Lek byk lagi mase...ehehe. Ooohoo, tauke lupe, b4 dat tauke g Trafalgar Square dekat National Gallery yg terkenal tu. Dalam tu ingatkan ade la artifak zaman dahulu kala. Bah..tade pon. Ade paintings seluruh gallery. Aiyoo! paintings die sume sepesen je. Ade Jesus, Mary, Madeleine and etc...alaa, yg berkaitan christianisme lah. Menarik lah jugak sebab da tau siket-siket history pasal lukisan ni. tanks to Jossette yg bwk kitorang melawat Musee Beaux-Arts hari tu. If ade die mesti bes dpt byk lagi keterangan. Syok ah! banyak jugak temat tak pergi lagi. Tapi shopping complex awal-awal dah redah! Haaha. Cakap je...Westfield? Brent Cross? Don't worry la if sampai London ta pergi tempat ni, same je macam Mid Valley kt KL tu. Cume tempat je kt London. :P Tapi bersepah bagai nak rak... Sape tgk movie "The Confession of Shopaholic"? Haa, exactly like dat tempat die. Tauke sempat masuk Butik Zara. Masyaallah!!! Ta macam Zara. like i'm in the gudang tempat baju terpakai. (hoi skema ayat eh) Even gudang pon cantek. nak ambek gambar tapi, macam menjatuh kan reputasi diorang pulak..haha.


Burkingham palace.

Squirrel at the Lake. Jinak sangat!

Wow!

Trafalgar Square. Lion dipagar for sambutan "New Year's Eve".

The National Gallery.

Ok lah. sampai sini lah dulu ye. Ponat den membobel. Da give up tggu uplod gambar, nanti lah ye. Alhamdulillah for this opportunity. Till then!
I miss my FAMILY freaking bad!

Saturday, January 1, 2011

Hilang.


Hilang semangat dah.