Saturday, April 24, 2010

Aduyai...

Anecdote : "Dari jauh, Fuhlamak, cantek kot lenggok dia"! Haha (astagfirullah, behave Hazwani!) - Naseb baek jalan ngan Ain time 2. If jalan ngan Keyla ke, Peruz ke, bapak aku gelak sampai begolek -

Nak taw i tgk ape?...jeng, jeng, jeng!!! Lelaki yg totally berubah menjadi pompuan. Hebat punya perubahan. Pakai baju ala-ala kebaya kot. I pon tapakai. Haish. Rambut perang mengurai panjang, bak gune Rejoice...haha (hanya gune jari, rambut i lg cantek..) Erm, tahniah lenggok dah adde!. Tapi sayam nyer mmg terang-terang nmpk la pak cik u tu laki-laki , bentuk badan- FAILED!Tengok tgn, kasar semacam but cincin penuh kt jari tu. Wakaka. Die curi attention sumua org kot sepanjang lorong yg i lalu. I really tapuas hati. Kekalahan terasa. Tu, i xnmpk muka lg. Cane nk nmpk, die jalan depan i, ngek! Tut, die pandang ke blkg. Haaaaaaah~Mmg sah-sah! Muka laki..i repeat muka laki!! Mak nyah!!!

Mane la perasaan malu? Hilang entah kemane. Aduyai...

Saturday, April 17, 2010

Hadapi Dengan Senyuman.

Salam luar biasa hebat! -ala-ala Dr Tuah. Fuhh!
First thing first, i nk mntk kebenaran Cik Gadis Berbaju Biru cos tajok post i hari ni i amek sempena nama Blog Cik Gadis ni la. Mntk halal ye. Hihi. Rasa terkesan sgt ngan title tu. Sangat bermakna, mendalam maksudnye. HADAPI DENGAN SENYUMAN. No emotional values in social life. Susah payah, senang hati, berserabut, semua yg ber-ber hadapi dengan senyuman. Ish, susah tu, Ingat senang ke? Haha. Kita ada Abang Napsu & Geng Saitan yg mempengaruhi. Nk control "depa" ni yg susah. Addoi, -bak kate Cik Peroz Sebelah Katel- Haha.



Hari ni i rs i patot amek Title ni as Prinsip Hidup i. Hadapi dengan senyuman! Hadapi dengan senyuman! Hadapi dengan senyuman! Nk marah ke, sakit hati ke, xpuas hati ke, nk lempang org ke, mesti hadapi dengan senyuman je...kan? kan? kan? Haha. Eh, eh, if tak pandai senyum cane? Senyum je la! Senyum...Cheeseee~(Nampak kulat kt gigi). Takpe. Kasi Phsyco skit. Haaa. Kan cantek tu. Hee~ I ada terbaca 1 artikel ni, dlm tu die kate cuba anda senyum time anda sedang marah, sekelip mata hilang rasa marah. I da try u. Jadi, berkesan! So, try lah ye. Hadapi dengan senyuman.:P

She's really is.

Hm, Hello Ma Petite Prada. Hihi.

Monday, April 12, 2010

Kutu

Kutu.
Oh, kutu.
Bukan sebarang kutu u.
Kutu ni pandai berkata-kata.
Kutu ni sama ngan kita.
Kutu ni ada mata.
Kutu ni ada mulut untuk berkata-kata.

Kutu.
Oh, kutu.
Kutu ni tak hisap darah manusia.
Kutu ni tak hidup atas kepala.

Kutu.
Oh, kutu.
Kutu ni suka menghamburkan kata.
Kata-kata kutu ni sangat membuat hati i luka.
Sakit u, hihi.

Kutu oh kutu.
I hate this kutu.
Kutu gila.
Kutu Self-Obsess.
Kutu-kutu.

Monday, April 5, 2010

Baru.Nouveau.New

Start...

Control panel...

Programs...>Uninstall a program...

Loading your Installed programs...

(I'm clicking at DELF B2 program)...Uninstall DELF B2 program...

Are you sure you want to remove this program?...

Yes...

Allow the uninstallation of this program?...

Allow...

This process takes you a few minutes...

Uninstall the program...processing>>>

Uninstall finish...

Start...

Clicking on Documents...

My Installers...

DELF C1 file...

Install the program?

Yes...

DELF C1 want to access your system...Allow, No,cancel.

Allow...

Installing your new program...

Yes, i've read the license...

Next...

Next...

Install...

Installing process is in progress...

This may takes a few seconds...

Successfully installed...

Restarting your system now...

Yes...

Window restarting...

Rebooting your system...

Enter password...********* (hehe)

Your DELF C1 program has been successfully installed...

Enjoy your day...

Haa, i install program baru lam otak...hihi. Tapi, i perlukan sokongan lagi tau. Ntah bile la dapat Hard-disk 1terabytes. Nak save banyak bende lg ni. Td lam kelas, blajar Litterature Francais. Fuhh!, penat, penat. Bak kata prof i, ni br habuk dia. Tak dtg lg mak dia yg akan Kami Cohort 4 lalui nanti di France (Doa agar kita semua berjaya dlm Delf B2 hr tu). Hm, kene bina badan bagi btoi-btoi sasa! Haha. Maintenant, our Tutor ngah exposed kt Kami Pedagogie Universiti kt Besancon nu. Agak tough, memang tough & ternyata tough. Haaaaah! Tapi bagos la, dapat exposure awal. Nanti x la tekezut berok kat sana. Buat sakai lagi tataw la hangpa. Hee. Malu Tutor. Hihi. Ok, Allez, Courage Promo 4!