Thursday, December 23, 2010

Voyage 1

Hai.

Vacances commencent! Trip bermula, masing-masing ikut laluan yg dirancang. As for tauke, me took a long hard way for my vacances! Me-Besancon-Paris Gare de Lyon-Paris Gare du Nord-London St Pancras.

Then, to be continued...:P

Friday, December 17, 2010

I wanna stop fullstop

Tired! Too tired. Can't go anymore. I won't going up ever. TAK NAK DAH! TAK NAK!

Thursday, December 16, 2010

Bebola dalam hati

Pernah tak terfikir or memikir kan tentang kita? Tentang diri? Tentang surrounding? Tentang...
Pernah tak terlintas bahawa adakah kita akan berfikir dgn pemikiran yg sama pada hari esok? Adakah akan berubah? Adakah akan sama? Adakah kita akan terus menjadi kita yg hari ni? Adakah perlakuan kita hari ini dan action kita akan effect semua aspek kehidupan kita? Adakah semua nya akan berubah? Adakah kita akan tengok sesuatu dgn pandangan yg sama? Adakah mata akan bertukar pandangan dari segi angle nye? Adakah...Adakah?

Bagaimana pulak dengan orang sekeliling kita? Mereka melihat kita dgn 'regard' yg sama seperti sebelum ini mereka melihat kita? But may be diorang dah lihat dgn 'regard' yg berlainan sebelum ini? Adakah kawan yg kita anggap kawan, anggap kita sebagai kawan dia? Or just kita yg merasakan sebegitu? Bertepuk sebelah tangan lah kita kan? Adakah kita akan tempuh hari esok dgn senyuman, tangisan, kerisauan yg sama seperti hari ini? Adakah kita akan...akan...

Kegembiraan yg sama? Atau kesedihan yg muncul? Mungkin ketakutan? Adakah akan terbitnya sinar baru untuk hidup? Adakah semangat baru akan berbuah? Atau mungkin kita kene masih mencari dan menggali semangat untuk sampai ke tahap yg kita mahu?

Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kesusahan dan kesedihan, aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan, aku berlindung kepada-Mu dari sifat pengecut dan bakhil, aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan dominasi manusia...
Amin...

Tuesday, December 14, 2010

2nd wave : Snowy France

Today : 14/12, snow lagi, snow lagi!

Bus tade pagi, heaven telepas kelas! Haha - Tapi controle ttp ade, Merana lah kau hari Khamis ni. Expose xjadi hari ni, alkisah nye partner tauke demam...Kelas litterature pergi tapi jwb test nye BANTAI ajelah. Haha.

Ya Allah, ku pinta terbaik untuk hamba-Mu ini... Amin.